Toimintasuunnitelma 2024

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2024 

Seuran hallitus hyväksyi seuran toimintasuunnitelman syyskokouksessa 2023:

Yleistä

Katsomme vuoteen 2024 luottavaisin mielin. Tennis on suosionsa huipulla. Alkeiskurssit ovat sekä junioreiden että aikuisten kohdalla täynnä. Etenkin aikuisten innostus tennikseen on lisääntynyt. Valmennusryhmät ovat täynnä.  

Hallin käyttöaste on hyvä. Aamuvuoroilla on valmennusta. Aamupäivävuorot ovat osittain senioreiden käytössä, jonka jälkeen iltapäiväkerholaiset valtaavat hallin.  Iltavuorot on myyty vakiotunneiksi tai ne ovat seuran omassa käytössä. Lauantait ovat pääsääntöisesti seuran omassa käytössä. Päivisin vuorot on varattu kisoja, iltapäivähoitoa tai seuratoimintaa varten ja iltaisin sarja- ja liigapelejä varten. Kuntosalin käyttöaste on hyvä ja sen toiminta tuo mukavan lisäpalvelun seuran jäsenille. Henkilökuntaa hallissa on valmentajat mukaan lukien keskimäärin 15 henkilöä.  

Seuralle on myönnetty Olympiakomitean tähtiseuratunnus lokakuussa 2022. Tähtiseurassa toiminta on laadukasta ja vastuullista. Panostamme turvalliseen toimintaympäristöön sekä siihen että tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat. Seura on mukana Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelman seuraavalla tasolla eli tenniksen kilpa- ja huippuseuraprosessissa, joka keskittyy seuran kilpailutoiminnan kehittämiseen.  

Valmennustoiminta

Seuran valmentajien koulutukseen panostetaan. Kaikille valmentajille laaditaan henkilökohtaiset kehittämis- ja koulutussuunnitelmat. Koulutuksen käynyt valmentaja informoi sekä jakaa materiaalia muille valmentajille. Valmennustoimintaohjelma suunnitellaan joka kauden alussa ja viikko-ohjelma yhtenäistää valmennustoiminnan. Valmentajilla on palaveri joka maanantai.  

Tennis Club ohjelmaan on lisätty kaikki valmennusryhmät. Aikuisilla on mahdollisuus vapauttaa/varata valmennusvuoroja ohjelman kautta. Ohjelman kautta jäsenille lähetetään viikkoviestit viikon valmennusohjelmasta sekä tapahtumista. 

Valmennusjärjestelmä tarjoaa oman innostuksen mukaan tenniskoululaiselle mahdollisuuden kehittyä tenniskoulun juniorikilpavalmennuksen kautta jopa seuran edustusliigajoukkueeseen asti. Yhteistyötä tehdään muiden seurojen kanssa järjestämällä harjoituspelejä. Seuralla on 99 valmennusryhmää viikossa, lisäksi iltapäiväkerhon 40 valmennusryhmää viikkotasolla.  

Juniorit on jaettu Superminit-, Red tennis-, Orange tennis-, Green tennis- sekä Yellow tennistasoryhmiin, jonka mukaan hinnoittelu toteutuu. Kilparyhmäläiset harjoittelevat 1,5 tuntia kerralla, junioriryhmät 1 tunti ja minitennisryhmät 45 minuuttia kerrallaan.  

Yhdeksän koulutettua valmentajaa (4 päätoimista ja 5 tuntivalmentajaa) huolehtivat tasokkaasta valmennuksesta. Valmennusta on kaikkina arkipäivinä. Keskiviikko on kokonaan varattu valmennusryhmiä varten. Viereisestä Martinmäen Tenniskeskus Oy:stä vuokrataan 38:lle valmennusryhmälle vuorot. 

EVS järjestää yhteistyössä Espoon Kaupungin kanssa matalan kynnyksen toimintaa. Yläastelaisilla on keskiviikkoisin ja ala-asteisilla on perjantaisin mahdollisuus osallistua seuran järjestämään tennisvalmennukseen. 

Junioritoiminta

EVS on mukana tenniksen laatuseuraohjelmassa. Käymme tunneilla pelisääntökeskustelua ja opetamme nuorille reilua peliä kentällä. Valmennuksen tavoite on tarjota lapselle hyvät valmiudet pysyvälle urheiluharrastukselle sekä kannustaa lasta kohtaamaan pelissä väistämättömät voitot ja tappiot. Junioreiden kummitoiminta on osa akatemiapelaajien toimintaa. Toiminnalla toivotaan harjoituksen lisäksi olevan vaikutusta turvalliseen toimintaympäristöön. 

Junioreille järjestetään lauantaisin harjoituskisoja tasoryhmän mukaan ja starttitenniskisoja aloittelijoille. Kesällä järjestämme yhteensä viisi kurssiviikkoa, tenniskursseja eri tasoisille pelaajille sekä liikuntaleirejä. 

Iltapäiväkerhotoiminta

Tennis-iltapäiväkerhotoiminta 1–2 luokkalaisille jatkuu vuonna 2024. Kerho tarjoaa turvallista iltapäivätoimintaa koulupäivinä klo 12–16.30. Iltapäivän aikana harrastetaan ohjattua tennistä, lisäksi muita pallopelejä ja ulkoleikkejä. Ohjatut aktiviteettitunnit, pari kertaa viikossa, antavat lapsille mahdollisuuden kokeilla eri lajeja. Iltapäiväkerhoissa on 55 lasta, jotka ovat jaettu 8 pienryhmään välipalan ja liikunnan ajaksi. 

Ryhmäliikunnat

Aikuisten liikuntatunti jatkuu keskiviikkoisin. Kilpajunioreille järjestetään omakustanteinen lihastasapainokartoitus ja liikkuvuustesti. Junioreita seurataan vuoden aikana. Kaikille seuralaisille järjestetään satunnaisesti yhteisiä peruskuntoa kohottavia treenejä tai kehonhuoltoa (esimerkiksi porrastreeni, kuntopiiri ja jooga).  

Toimikunnat

Junioritoimikunta koostuu vanhemmista, jotka yhdessä valmentajien kanssa järjestävät lauantaitapahtumia, kartoittavat kisatapahtumia sekä järjestävät ystävyysotteluja muiden seurojen kanssa. Naistoimikunta suunnittelee ja järjestää tapahtumat. Kilpailutoimikunta koordinoi ja anoo kansalliset kisat, jotka järjestetään hallilla. 

Aamutennis

Aamuvalmennus ryhmät jatkuvat arkiaamuisin (ke-pe) klo. 7.00–8.30, jonka jälkeen mahdollisuus terveelliseen aamupalaan. 

Senioripelit

Senioripelejä pelataan arkipäivisin klo 10–12 välillä.  

Kilpailutoiminta

Seura anoo kansallisia kisoja vuodelle 2024. 

Senioritennis

Senioritennisjoukkueita on 18 kpl:

 • M45 (1. div. Group 1 ja 2) 
 • M50 (SM Group 2) 
 • M55 (1. div. Group 1) 
 • M60 (2. div. Group 1) 
 • M65 (2. div. Group 2) 
 • M70 (2. div. Group2) 
 • M80 (1. div. Group 1) 
 • N40 (1. div. Group 1 ja 2) 
 • N45 (1. div. Group 1 ja 2) 
 • N45 (SM Group 1) 
 • N50 (1. div. Group 1 ja 2) 
 • N50 (SM Group 1) 
 • N55 (SM Group 1) 
 • N60 (1. div. Group 1) 

Sarjajoukkueet

Miehet osallistuvat yhdellä joukkueella 1. divisioonassa, yhdellä joukkueella 3. divisioonassa, neljällä joukkueella 4. divisioonassa sekä kahdella joukkueella 5. divisioonassa. Naiset osallistuvat kahdella joukkueella 2. divisioonassa.  

Kokoukset

Toteutetaan sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset sekä johtokunnan kokoukset tarvittavine lisäkokouksineen. 

Varainhankinta

EVS tarjoaa Tyky-päivätoimintaa yrityksille. Myös yritysyhteistyötä kehitetään.  

Seuratoiminta

 • Kesä- ja liikuntaleirit lapsille (koulujen syys- ja kesäloman aikana) 
 • Kesä- ja viikonloppukurssit aikuisille 
 • Haastesarja (tauolla) 
 • Naisten ja miesten peli-illat 
 • Jäsenten perjantai -nelinpelit 
 • Junioreiden valmennusleirit ja matkat 
 • Tennismatkat (tauolla) 
 • Kinkkukisa-turnaus ja seuran pikkujoulut joulukuussa 

Muuta

Hallilla tehdään vuosittain remonttia heinäkuussa, jolloin halli on kiinni. 

3.10.2023 

Hallitus